onsdag 31 oktober 2007

Discovery Channel

Jag har glömt berätta en viktig sak om resan till USA.

På flyget Stockholm - Chicago satt jag bredvid svensken som är med i "Amerikan hotrods" som går på Discovery channel.

#8

Tis 23/10 College Hockey Bowling Green - Notre Dame
2424 såg denna hemma premiär för Bowling Green. Bowling Green var ett av topplagen i slutet på 70 talet och början av 80 talet och ishallen är nog från den tiden. De hade också en bra period 89-90 när NHL stjärnan Rob Blake gick på skolan. Notre Dame är ett av de mest kända college lag och brukar tillhöra toppen i både hockey och amerikansk football och är nu rankade #10 i hockey.

2 svenskar spelar i Notre Dame. Calle Ridderwall som fick begränsad speltid men spelade boxplay. Robin Bergman noterades för sin första poäng i College när han spelade fram till Notre Dames 3-2 mål. Han gjorde en bra match och fick mer speltid efter 1:a perioden men ingen av dem spelade i Powerplay.

En jämn och tuff match där Bowling green hängde med väldigt bra. Notre Dame tog över matchen i andra perioden när en Bowling Green spelare drog på sig en 5+20 minuters utvisning för en ful tackling i ryggen. Notre Dame vann tillslut matchen med 4-2.

#9

Fre 12/10 High School Football Green Bulldogs - Copley Indians

High School football är alltid roligt att se med allt runt omkring fotbollen. En fredags kväll som denna spelas ett 10 tal highschool matcher i Akron med ett par tusen åskådare på varje match mestadels familjer. På denna matchen var det ca 2000 åskådare. Highschool football är stort i USA och varje vecka sänds någon match över hela Usa och någon match visas lokalt.

Green var favoriter och ledde med 10-0 i halvtid men Copley kom tillbaka men Green lyckades vinna med 17-10.

#10

Sön 21/10 NHL Columbus Blue Jackets - Vancouver Canucks

Hockey i Columbus är i ingen höjdare. Nationwide arena är en mycket fin arena. På matchen var det 12 667. Men det är absolut ingen stämning, enda gången man hör publiken är när de buar ibland.

Columbus var det bättre laget men Vancouver vann med 1-4 efter Markus Näslund avgjort matchen.

#11

Rankingen baseras på vilket som är den bästa helhets upplevelsen inte bästa matchen.
Jag börjar med den sämsta matchen jag såg på min USA resa men den var inte så dålig att jag ville missa den.

Fre 19/10 College Hockey Ohio State - Miami(oh)
#2 Miami(ohio) besegrade #12 Ohio state ganska enkelt med 5-1.

Schottenstein center är den största arenan i College hockey med en kapacitet på 17 500 åskådare men på matchen var det bara 3477 och ingen stämning alls.

Miami som numera är rankade #1 efter 6 raka vinster var överlägsna och spelade ett säkert bortaspel med snabba spelvändningar. Bra tempo och fysiskspel men efter första perioden hängde inte Ohio state med längre.

Resekostnader

Kostnaderna för resan är uträknade

Flygbiljett: 5 606 kr
Hotell: 11 307 kr 17 nätter blir 665 kr/natt
Hyrbil: 4 479 kr för 17 dygn med första tanken bensin inräknad
Bensin: 749 kr då är inte första tanken bensin inräknad men 1 fulltank kostade runt 220 kr. Jag åkte runt 200 mil under resan.
Biljetter: 5 531 kr Två collegematcher kostade 2 800 kr ihop så övriga 9 matcherna var inte så dyra.
Övrigt: 7 533 kr Mest skräpmat och kepsar/t-shirts från de olika lagen. JAG HATAR SHOPPING.

Summa: 35 205 kr Det som blir över sparas till nästa Usa resa som förhoppningsvis blir redan nästa höst eller senast om 2 år (om jag inte har flyttat till Usa då) .

tisdag 30 oktober 2007

J20 jämfört med College/OHL hockey

När jag var över och kollade på matcherna tyckte jag inte det var så stor skillnad.

Idag när jag såg J20 hockey igen så insåg jag att det var en otroligt stor skillnad.

De största skillnaderna är farten och ytorna. Isen i kinnarps såg nästan ut som en fotbollsplan och spelarna hade väldigt mycket mer tid på sig att behandla pucken.

Hockeyn är också väldig mycket mer fysisk over there, det beror ju också på att spelarna är närmare varandra.

Nu såg ju jag bara 2 college matcher och 1 OHL match men jag tycker inte det var någon större skillnad på spelet men OHL spelarna var något bättre med puck och klubba. College spelarna är 18-25 år. OHL spelarna är 16 till 21 år

Dagens J20 match blev en skräll. Inte vinnaren men resultatet. För 2 veckor sen var Malmö med och slogs om slutspelsplatserna men efter dagens 10-0 förlust mot HV71 är de 13 poäng från slutspelet.

J20 mot Malmö

Matchdagen för J2o matchen är ändrad så det blir hockey redan idag. Skönt att jag slapp vänta.

I morgon ska jag skriva lite om matcherna jag har sett i Usa

"Äntligen" hemma

Det har varit en jobbig resa men nu är jag hemma i Taberg.

Jag var tvungen att checka ut från hotellet kl 11 och planet gick 18:40 så jag gick på bio i två timmar men var ändå väldigt tidig vid flyplatsen. Som tur är reste jag på en söndag så det var NFL på tv hela dagen. Det var många som skrattade åt mig och min bordsgranne när jag satt och väntade på planet. Jag hade en Ohio state tröja på mig och han hade en med Michigan och det går reklam på tv i usa hur mycket michigan och ohio state fans hatar varandra.

Jag kom med ett tidigare plan till Chicago och spenderade 6 timmar på flygplatsen genom att titta på football och baseball, planet till köpenhamn gick 23:05.

Resan över atlanten gick 40 minuter snabbare än beräknat så jag var framme i Köpenhamn 12:40 måndag förmiddag.

Alla plan till Jönköping är inställda så jag fick flyga till Göteborg i stället. Planet skulle gå 14:10 men efter att ha suttit på planet och väntat en timme var vi tvugna att byta plan efterson GPSén inte fungerade som den skulle. Eftersom planet till Jönköping var inställt hade jag biljett i buisness class så jag fick mat på planet.

Nästa försök skulle ske 17:00. Detta plan blev en halvtimme försenat eftersom de precis hade gjort service på det och pappersarbetet var inte klart.

Strax efter 18 landade jag i Göteborg och det var meningen att jag skulle åka buss till Jönköping. Som tur var hämtade pappa mig på flygplatsen för jag hade inte orkat med en bussresa.

20:30 var jag hemma och 21:00 sov jag.

söndag 28 oktober 2007

University of Michigan

Alla trodde på en enkel hemmaseger men Minnesota gjorde sin bästa match för säsongen men Michigan vann till slut med 34-10.

Minnesota som förra vecka förlorade mot North dakota state som spelar i divisionen under tog ledningen med 10-0 mot topplaget Michigan och det dröjde till sista quartern innan Michigan avgjorde matchen.

Vädret under matchen varierade mellan 10 grader med regn och 16 grader med sol.

Michigan stadium ser inte stor ut från utsidan men den tar officiellt 107 051 men det brukar vara runt 114 000 åskådare. Det dåliga motståndet och dåliga vädret gjorde att det bara var 109 432 på matchen idag.

Parkeringen kostar $10-$40 beroende på hur långt man vill gå. Jag betalade $15 och parkerade på gräsmattan hos någon privatperson.

I morgon checkar jag ut runt 11, går på bio Sedan lämnar jag tillbaka bilen och flyget till Chicago går 18:40. 23:05 går planet från chicago till Köpenhamn sedan spenderar jag 7 timmar på kastrup innan planet går till Jönköping. Planet ska landa på axamo 21:20 på måndag.

Skönt att slippa allt tjat om pumpor och hallowen. Det har tjatats om det sen jag kom till Usa.

Nu börjar en ny toppmatch på tv. All hemmapublik i matchen, över 80 000 är vitklädda. Ser häftigt ut.

Posted by Picasa

lördag 27 oktober 2007

Red wings

Detroit redwings dominerade matchen totalt och vann med 5-1. Svenskarna hade stor del i segern. Mikael Samuelsson som jag tycker var riktigt bra spelade snyggt fram till 1-0. Andreas Lilja gjorde 2-0 framspelad av Kronvall. Zäta gjorde 3 och 4-0, Holmström spelade fram till båda och Lidström till ena målet.

Förre Hv spelaren Cheechoo hade en tung dag precis som hela San Jose. Han sköt 2 skott på mål av Sharks 11 skott på hela matchen.

Det såg inte ut som 18 289 på läktaren för det var ganska många lediga stolar.

Att Detroit kallar sig hockeytown är lika löjligt som att Modo kallar sig the heart of hockey. Modo visar inget hjärta, bara gnäller. Hockey är 4:e största sporten i Detroit långt efter baseball, am. Football och basket.

I morgon blir det en heldag i Ann arbour som ligger en halvtimme västerut med College football. Michigan mot Minnesota såg innan säsongen ut att bli en toppmatch men Minnesota har visat sig vara värdelösa så hemmalaget Michigan kommer att vinna enkelt. Det kommer trots det vara fullsatt med över 110 000 på läktaren.

Posted by Picasa

fredag 26 oktober 2007

Hatar shopping

Arrggh vad jag hatar shopping. 10 minuter räckte för att få huvudvärk, så det blev första affären. Det var värre än motorvägarna, våningar, ramper och affärer överallt.

Sedan åkte jag till Henry Ford museet som är Detroits största turist attraktion. Jag började med fakriks turen. Bara massa bilar och skit. En jobbig dag så jag ställer in hockeymatchen i kväll och tittar på tv i stället. En toppmatch i college football ikväll.

I morgon blir det ingen sightseeing utan jag går på bio istället. Dan in real life har premiär, den sägs vara bra. Bio kostar bara 5 dollar. På kvällen blir det Detroit red wings.

torsdag 25 oktober 2007

Sarnia Sting

Sarnia Sting besegrade Plymouth Whalers med 3-2 i en jämn och tuff match. Steven Stamkos gjorde 1 assist medan AJ Jenks i Plymouth blev poänglös. Jenks tippas också att draftas i första rundan, båda är födda 90 och det syntes att båda har talang.

Det var bara ungefär 1000 personer på läktaren men de som var där var ganska högljudda. Jag hade räknat med betydligt mer folk men red wings spelade ju hemma idag så endel tittade nog på den matchen istället.

Trots att det var en juniormatch var det ändå minst 30 personer som jobbade med allt runt matchen. Parkeringsvakter, mat o souvenir försäljning och tävlingsledare mm.

I morgon måste jag noog shoppa lite presenter. Om någon har nått förslag på vad jag ska köpa så får ni gärna skriva vad ni vill ha.

På kvällen blir det OHL hockey i Kanada mellan Wiindsor och Niagara.

Posted by Picasa

onsdag 24 oktober 2007

Framme i Detroit

Det var den värsta motorväg jag har sett. 8 filer brett och ibland 3 våningar högt och avfarter åt alla håll. Jag kom fram till slut.

Man såg hotellet på långt håll eftersom det är rosa.

I kväll blir det junior hockey mellan Plymouth Whalers och Sarnia sting med bland annat Steven Stamkos som är rankad 1:a inför nästa års draft.

Robin Bergman

Robin Bergman noterades för sin första poäng(bilden) i College när han spelade fram till Notre Dames 2-3 mål när ND besegrade Bowling Green med 2-4.

En rolig match med hög fart och mycket fysiskt spel. Bowling Green har inte varit något topplag sen slutet av 80 talet när Rob Blake var stjärnan i laget men trots det hängde de med bra så länge de orkade. Halva matchen var helt jämn sedan tog ND över och vann helt rättvist. Det var bra stämning bland de 3000 på läktaren, betydlig bättre än i Columbus.

Två Svenskar spelar i Notre Dame. Robin Bergman skapade flera chanser och hade en assist. Calle Ridderwall hade en bra målchans i början av matchen men fick inte spela så mycket. Ingen av dem fick spela något i powerplay.

I morgon blir sista långresan till Detroit.

Posted by Picasa

tisdag 23 oktober 2007

Bowling Green

Nu fungerar tangentbordet hyfsat. Jag saknar två bokstäver och endel siffror. Man ska inte hälla vatten på datorer.

Bowling Green är en trevlig stad med ca 30 000 invånare och ungefär 22 000 som studerar på universitetet.

Det har varit 20-25 grader varmt hittills men idag blev det höst. 12 grader och regn. Men jag ska inte klaga. Kalifornien har stora skogsbränder. Torka i Georgia. Översvämmningar i Louisiana. Tornados i Indiana. Så 12 grader och regn är ganska bra väder.

Ikväll blir det Collegehockey mellan Bowling Green och #12 Notre Dame.

Dator problem

Jag har problem med min dator. Tangentbordet fungerar inte som det ska. Hoppas kunna fixa det snart.

måndag 22 oktober 2007

Baseboll

I går kväll spelades sjunde och avgörande semifinalen i baseboll och jag tänkte göra ett tredje försök att se en hel baseboll match. Det gick inte igår heller utan jag somnade som vanligt framför tvn.

Nu ska jag snart åka mot den ganska lilla staden Bowling Green som nästan bara består av ett College för att på tisdag kväll se Collegehockey matchen Bowling Green mot Notre Dame.

Hockey i Colimbus

Columbus är ingen hockeystad. Nationwide arena tar 18 500 åskådare men idag var det bara 12 667. Det är en väldigt fin arena både in och utvändigt och sittplatserna känns som biosäten. Men det är absolut ingen stämning, enda gången man hör publiken är när de buar ibland.

Det roligaste med hockey i Columbus är alla tävlingar och jippon i pauserna. Den roligaste tävlingen var "so you think you can dance" i en paus i Ohio state matchen i fredags. 2 fulla och halvfeta fans som tävlade om vem som kunde dansa bäst.

Matchen då? Onsdagens NHL match i Pittsburgh var en av de bästa NHL matcher jag har sett men denna match var långtifrån rolig.

Markus Näslund blev matchens lirare men jag tyckte han bara såg långsam och gnällig ut. 3-1 målet han gjorde var matchens höjdpunkt och det räckte tydligen för att göra honom till matchens lirare.

Mycket om snacket innan matchen handlade om bröderna Sedin, de gjorde en hyfsad match utan att glänsa. Mattias Öhlund gjorde inte ett misstag, otroligt stabil defensivt. Alexander Edler syntes knappast förrän han drog på sig en utvisning i andra perioden då Columbus reducerade till 1-2. Annars gjorde han en godkänd insats.

I Columbus är Fredrik Modin skadad och som tur var slapp jag se den drygast spelaren som har spelat i Sverige, Fredrik Norrena som satt på bänken. Manny Malhotra som spelade i HV under lockout säsongen är ingen stjärna men han gör alltid sitt jobb.

Slutresultat Columbus - Vancouver 1-4. Noterbart är skottstatistiken i andra perioden som Columbus vann med 14-0!

Posted by Picasa

söndag 21 oktober 2007

Football i Columbus

Jag kom till College området 5 timmar innan kickoff och närmast lediga parkering var ca 3 kilometer från Ohio stadium. På alla parkeringsplatser är det fullt med folk som grillar, tittar på tv och kastar fotboll.

Klockan 12 började internmatchen för Ohio state´s basketlag som förra året kom tvåa i college slutspelet. Första gången jag har sett basket live och det är ofantlig skillnad på detta mot vad som spelas i Sverige.














På väg mot stadion efter basketmatchen 2.5 timmar innan matchen och gatorna är fulla med röd klädda människor. Även jag var rödklädd. Ohio stadium är ganska unik eftersom den ser ut som en hästsko och den kallas också "the horseshoe".














105 287 åskådare på läktaren och eftersom Ohio state är obesegrade i år så trodde alla på seger. Ohio state dominerade totalt i nästan 3 quarters och ledde med 24-0 och michigan states anfall lyckades inte med något. Då gjorde Michigan states försvar 2 snabba touchdown och det blev spännande på slutet men Ohio state höll undan och vann med 24-17.

Posted by Picasa

lördag 20 oktober 2007

Grönt

All personal på hotellet bär gröna kläder i går kväll och idag eftersom Michigan State bor här på hotellet. Imponerande att se spelare som väger över 100kg som kan springa 100m på under 11 sekunder. De har biceps stora som mina lår. Den snabbaste spelaren sprang förra året 100m på 10.02.

21 grader varmt idag och 25 grader i morgon. Normalt är det 12-15 grader så här års.

Ohio state - Miami(ohio) 1-5

Miami(ohio) besegarde Ohio state ganska enkelt med 5-1. Ingen jättebra match men intressant att se College hockey. Om man ska jämföra med J20 serien så var det högre tempo och mer närkamper men sämre passningar och puckkontroll. College hockey är bättre än J20 i Sverige men jag trodde skillnaden skulle vara större. Det var ju trots allt två lag från den övre halvan men de gjorde kanske bara en dålig match.

Schottenstein center eller Value city arena som den också kallas är den största arenan i College hockey med en kapacitet på 17 500 åskådare. I kväll var det ca 3-4 000. Jag ska till samma arena i morgon för att se college basket, och då kommer det att vara mer folk trots att det bara är internmatch.

Idag i Easton har jag sett min första rondell här i USA. I varenda gathörn är det annars trafikljus, även i små städer. I USA får man svänga till höger mot rött.

Posted by Picasa

fredag 19 oktober 2007

Helgens aktiviteter

Denna helgens schema här i Columbus ser ut så här.

Ikväll blir det College hockey kl 19:05 där #12 Ohio state möter rivalerna #3 Miami(ohio). Jag tycker all sightseeing och museum är ganska tråkigt men om det har med sport att göra så är det skoj så innan matchen blir det Jack Nickolaus museum som ligger bredvid hockey arenan.

I morgon Lördag blir det College football #1 Ohio state mot Michigan State med över 104 000 på läktaren. matchen börjar 15:30 men uppladdningen börjar vid 8 tiden på morgonen, och vid 12 är det mer folk runt stadion än på ett stockholmsderby i fjollboll.

Klockan 11:00 spelar Ohio State en intern match i basket. De skulle garanterat slå Svenska landslaget så det kan vara roligt att se.

Söndag eftermiddag blir det NHL hockey Columbus mot Vancouver. Jag ska kolla om de har någon Anders Eriksson tröja kvar från förra året. Förmiddagen spenderar jag väl i centarala Columbus. Om det inte blir bio igen :)

Måndag åker jag vidare mot College staden Bowling Green.

Easton

I dag har jag varit i Easton, ett shopping område ungefär lika stort som Taberg. Eftersom frukost kostar $10 på lyxhotellet så åt jag frukost här. Jag tröttnade ganska fort på sightseeing och shopping så jag gick på bio i stället. Väldigt stor biograf med 12 salonger och ganska mycket folk trots att filmen startade 13:15. Rendition var hyfsad och har bio premiär i Sverige 15 februari.

Posted by Picasa

College hockey

Jag märkte inget av ovädret inatt, det var värst i Florida och Missouri med minst 3 döda många hus förstörda.

I kväll blir det College hockey här i Columbus. En toppmatch där 12:e rankade Ohio state möter rivalerna Miami(ohio) som är 3:e rankade.

Det är ingen hockey på tv och ingen pratar om ishockey här. Överallt pratas det amerikansk football och baseball. Det var bara i Pittsburgh man pratade lite hockey och det var bara under matchdagen. Men jag är nöjd eftersom de 3 espn kanalerna visar amerikansk football ca 18 timmar om dan.

torsdag 18 oktober 2007

Framme i Columbus

Resan mot Columbus blev ganska regnig och blåsig så jag åkte raka vägen. Lite Amish samhällen fick jag se men jag stannade aldrig.

Det riktiga ovädret är snart framme i Cincinnatti och kommer till Columbus i kväll/natt med åska, hagel och kraftiga vindar. Det är även tornado varningar väster om Cincinnatti.

Från början bokade jag Motel 6 här i Columbus, vilket är en väldigt billig motell kedja, men eftersom jag har jobbat över ett antal hundra timmar i år tyckte jag att jag hade råd att bo på ett lyxhotell så jag bytte precis innan jag åkte.

Nu ska jag leta upp tvättrummet som ska finnas här på hotellet för det börjar bli ont om kalsonger.

Penguins mot Devils

New Jersey Devils slog Pittsburgh Penguins med 5-4 i en bra och spännande match. Jonny Odouya var enda svensk och han matchades hela matchen mot Crosbys kedja. 16 990 personer på läktaren.

Tydligen har jag internet nu på morgonen med trots att det stod att jag inte skulle ha det.

GPSén blev lite vilse när jag var i centrala Pittsburgh och sedan låste den sig. En fem minuters resa hem till hotellet tog 20 minuter utan GPS.

Pittsburgh var en väldigt trevlig stad men nu är det dags att åka vidare mot Columbus. Det är fortsatt varmt, 25 grader i går och 22 grader nu på morgonen. Ett oväder är påväg över USA med regn och hårda vindar så jag ska kolla väderutsikterna innan jag bestämmer om det blir sightseeing tur genom amish området eller raka vägen till Columbus.

Posted by Picasa

onsdag 17 oktober 2007

Shoppingtur

Shopping är inte riktigt min grej, det enda som kostade pengar var mat och parkering.

Jag kommer inte att ha internet förrän Torsdag eftermiddag när jag kommer fram till Columbus. Hoppas jag.

Nu ska jag åka till downtown Pittsburgh (har inte varit där än) och senare i kväll klockan 19:30 blir det NHL hockey, Pittsburgh - New jersey. Jag sitter på första raden till vänster om avbytarbåset. Matchen går på Canal+2 imorgon klockan 18.

tisdag 16 oktober 2007

Sightseeing

Lite sightseeing i utkanterna av Pittsburgh på förmiddagen. Åkte upp i Duquesne Incline som är en av två linbanor uppför kullarna i Pittsburgh.

Nu ska jag följa HV på nätet.

Efter matchen blir det "shopping" mm på Station Square och South side. Två nya/nyrenoverade shopping/turist kvarter.

Posted by Picasa

I Pittsburgh

20 grader varmt i Pittsburgh och klarblå himmel. Var tvungen att ha långärmad tröja eftersom jag fick en rejäl solbränna igår. Ett ganska stort hotell som ligger i ett trevligt område. Tyvärr finns det inga snabbmatsställen i området så jag fick äta Kinamat.

Resten av vistelsen här i Pittsburg ska tempraturen ligga runt 20-22 grader med chans till lite regn.

Det man pratar om här i Usa är förutom Amerikansk football och slutspelet i baseball är även torkan i Georgia och Alabama där vattnet tar slut om 3-4 månader om det inte börjar regna snart och snart är tornado säsongen över och sedan brukar de inte få mycket mer nederbörd under vintern. Man blir lite rädd när man hör hur amerikanerna resonerar kring morden på en skola i Cleveland. Många anser att lärarna måste vara beväpnade för att stoppa sådant!

Posted by Picasa

måndag 15 oktober 2007

Resan till Pittsburgh

Jag startade resan med att åka 2 mil till Canton och Pro football hall of fame. Ett museum med historian med Amerikansk football och alla stjärnor som har spelat i NFL.

Så här såg utrustningen ut i slutet på 1800 talet

Vägen till Pittsburgh såg ut ungefär som bondstorpavägen och nästan så fort jag kom till Pennsylvania blev det väldigt kulligt och Kurvigt. Men med automat, farthållare och GPS är det otroligt smidigt att köra.

På vägen var jag tvungen att tanka. Man vet att man är på landet när de i automaten utanför macken säljer "Live bait". Bensinen kostade $2.759/gallon vilket blir ungefär 5kr/liter.


Posted by Picasa

söndag 14 oktober 2007

Schemat

Schemat för nästa vecka ser ut så här.

Måndag 15 Okt åker jag till Pittsburgh och på vägen stannar jag till vid Pro football hall of fame i Canton.
Tisdag 16 Okt En vilodag då jag kollar in Pittsburgh.
Onsdag 17 Okt NHL Pittsburg - New Jersey
Torsdag 18 Okt Resa till Columbus genom amish område.
Fredag 19 Okt College Hockey Ohio State - Miami
Lördag 20 Okt College Football Ohio state - Michigan state. Detta är största matchen på resan, biljetten kostade 1500 kr. Ohio state är rankade 1:a, det är homecoming och det kommer att vara 104 000 på läktaren.
Söndag 21 Okt NHL Columbus - Vancouver

Cleveland

På vägen till Cleveland tog jag en omväg genom Cuyahoga valley national park vilket var mycket vackert med mycket orörd skog, kanaler och vattenfall.

När jag lämnade Akron var det 6 grader och molnigt. När jag kom fram till Cleveland var det blå himmel och 15 grader. Jag började med att gå runt lite i staden och över 70% av människorna hade Cleveland Browns kläder på sig. För 2 år sen var jag i Atlanta på NFL football och där var det inte alls samma stämning som i Cleveland. Trots att Cleveland är ett bottenlag handlade allt i staden om football nästan som inför en college match.

På Cleveland Browns stadium så var det väldigt branta läktare så man såg bra trots att jag satt högt upp. Det var 73 198 åskådare på matchen och det stämmer som jag läste på en t-shirt "Cleveland is a drinking town with a football problem".

Det var en bra offensiv match där Cleveland Browns besegrade Miami Dolphins med 41-31. Jag satt på sol sidan så trots att jag bara hade t-shirt på mig var det väldigt varmt och jag blev som vanligt knallröd särskilt på högersidan.

Posted by Picasa

Akron - Temple

College match mellan Akron och Temple. Hemmalaget Akron var favoriter men Temple gjorde 21 poäng i sista quatern och vann med 24-20.



I dag ska jag vara i Cleveland hela dagen. Klockan 13:00 är det NFL match mellan Cleveland Browns och Miami Dolphins.

Posted by Picasa

lördag 13 oktober 2007

Highschool Football i Akron

I går kväll var jag på Highschool football här i Akron. Hemmalaget Green Bulldogs besegrade Copley Indians med 17-10. En spännande match och Highschool fotboll är alltid roligt att se med allt som är runt omkring matcherna.

Klockan är snart 9 här i Akron och jag har precis ätit frukost. Nu ska jag ligga på hotellrummet och följa J20 matchen Malmö mot HV71 och kanske HV-SSK med.

Sedan åker jag in till city och kollar lite innan det är dags för Akron mot Temple i College football klocka 18.

Posted by Picasa

fredag 12 oktober 2007

Framme i Akron
















Mellan Luna pier och Akron åkte jag mestadels mindre väger utmed kusten på Lake Erie. Detta är Marblehead state park.
Mer bilder på http://picasaweb.google.se/Bamaresa/

Bilen jag har är en KIA Optima tror jag den heter.

Ikväll blir det Highschool football, antingen Green Highschool bara någon kilometer härifrån eller Massillion som ligger 25 kilometer från Hotellet.

Posted by Picasa

Äntligen framme

Äntligen framme på hotellet och efter ungefär 20 timmars resande är jag ganska trött nu.

Det har inte varit några större problem med flygen men flygresan mellan Stockholm och Chicago är precis att man klarar av. Svårt att sova, ont i röven och till slut får man nästan panik av att sitta still så länge men det gick.

Sista planet mellan Chicago och Detroit skulle vara 2 timmar försenat men som tur var fick de tag på ett annat plan så det blev bara 30 min sent.

Hyrbilen blev ingen amerikanare som det brukar utan det blev en KIA.

Precis som förra USA resan åkte jag fel det första jag gjorde men tack vare GPSén hittade jag rätt ganska snabbt.

Piggnade till ganska fort när jag kom till hotellet eftersom det är Amerikansk fotboll på TV.