fredag 31 oktober 2008

Lite hockeytankar på fredagskvällen

Varför har Sveriges bästa lag, Skellefteå, inte med någon spelare i landslaget medan bottenlaget HV har med 2 spelare helt utan form? Vad måste Davidsson bevisa för BÅG?
Modo´s och Färjestads spelare får också vila som vanligt.

Finland tog ut 3 HV spelare och 1 spelare från de båda finska CHL lagen. Tjeckien låter alla sina CHL spelare vila från Karjala.

Thörnberg blir avstängd för bentacklingen vilket jag tycker är rätt men det har aldrig, vad jag vet, hänt med spelare från andra lag för en bentackling.
Marttinen fick 5+20 för flera förseelser som hade gett lång avstägning för HV spelare och Nordberg som gråter ut i media fick 2 minuter för en crosschecking i ansiktet på Beech.

HV71 har mer utvisningar utan Jämtin och Ward och har överlägset mest i elitserien. Jag tror inte HV är fulare än andra lag.

Teemu Laine har +8 i ett lag där de flesta spelare har minus statistik. Kris Beech har +5.

Kenta citat från HV´s hemsida idag. "- Även om vi har många sjuka och skadade så är det upp till bevis för de spelarna som får mer istid. Det gäller för dem att ta chansen. Det enda vi kan påverka är det som sker på isen, menar HV-tränaren."
Varför skulle HV spelarna kämpa när det ändå inte betyder mer speltid?

Numera är det inte bara jag som tycker att ungdomarna ska få chansen.
JP´s betyg efter skellefteå matchen.
3p Teemu Laine
2p David Ullström
1p Simon Önerud

Ullström blev bänkad när Saik gjorde 1-0 och Önerud fick mindre speltid till förmån för första kedjan.

torsdag 30 oktober 2008

Storförlust mot Skellefteå

5-1 kan låta som en storförlust men sådana här matcher gjorde HV massor av förra säsongen men då gjorde HV mål på chanserna och vann.

Första halvan var en riktigt bra bortamatch där HV´s 3:e och framförallt 4:e kedjan skapade chanser och HV borde ha haft ledningen.

Sedan tog Pehr Cleasson och Kenta över matchen.

Cleasson hittar 10 numerära överlägen för Skellefteå och 1 för HV. Skellefteå spelarna tilläts slå av masken på Andersson, slasha och slå ner HV spelare flera gånger utan åtgärd. Och det var komiskt när Månsson fick bestämma när det skulle blåsas av genom att plocka upp pucken.

Kenta´s matchning var bra första halvan men så fort HV hamnar i underläge bänkar Kenta HV´s bästa kedja och låter första kedjan, som såg slitna ut, spela väldigt mycket. Det kan inte vara roligt för Ullström och Henrik Eriksson att åka till Skellefteå och göra en jättebra match bara för att bli bänkade.

Ros har en poäng

Angående konflikten med förbundet är Tomas Ros den första i media som påpekar en sak som jag har skrivit på forum hela veckan.

Varför får Modo spelarna och Niklas Andersson alltid tacka nej utan att det blir några årgärder?
Gör som Modo spelarna. Få nageltrång när det är dags för oviktiga landskamper.

Dagens lag är officiellt och det är Andreas Andersson som står.
Beech in som andra center och Grillfors utgår pga feber. Annars är det samma lag.
Önerud i tredje kedjan och Ullström och Henrik Eriksson får vila i fjärde.

Dagens matchvärmning

Inte mycket till värmning idag utan för målvakterna.
12:00 var bara Henrik Eriksson, Robin Karlsson och Jimmy Andersson på isen.
Några spelare dök upp lite senare. Önerud, Ullström, Torp och André Petersson. Beech som inte spelade igår dök också upp samt både Andreas Andersson och Stefan Liv.

De körde övningar i 15 minuter mest för målvakterna resten av tiden var det mest lek.

Önerud och Ullström hade blå tröjor vilket brukar betyda 1:a/3:e femman. Resten hade vit.
Kanske vi får se Önerud-Falk-Ullström som 3:e kedja?
Gissar också att Andersson står idag eftersom han körde lite lättare skottövningar medan Liv körde lite tyngre.

Tål inte maten?

Klockan är 6 och jag kan inte sova eftersom måste på toa hela tiden. Jag verkar inte tåla den Svenska maten.

Det positiva är att jag har hunnit planera nästa års Usa resa.

Lördag 3/10 ska jag till South Bend, Indiana och se Notre Dame mot Washington. Det kan också bli så att jag tar south bend 24/10 när Notre Dame möter Boston College i stället.
Lördag 10/10 ska jag till Lexington, kentucky och se Kentucky mot Alabama
Lördsg 17/10 ska jag till Madison, Wisconsin för att se Wisconsin mot Iowa.

Sen är det bara att försöka få in så många matcher som möjligt däromkring. Det är mer hockey i området med Chicago som mittpunkt men det är Collegefootball som är första prioritet.

Nu är det bara det där lilla problemet med att spara ihop 50 000 fram till dess. Synd att jag är den enda på jobbet som har övertidsstopp eftersom de andra jobbar över mycket just nu.
Jag får ta ett snack med chefen och facket.

Viktig seger

0 grader och saltbilen är ute. Härligt att vara hemma i Sverige.
I söndags hade jag 25 grader och fick ligga på hotellet med ac´n på för att jag hade brännt mig på förmiddagen.

J20 laget slog rögle med 3-2. Ingen toppmatch av HV men 3 poäng är oerhört viktigt just nu. Med 11-12 omgångar skiljer det 3 poäng mellan 1:an och 5:an som missar Topp 8.

Det är 91:orna som bär J20 laget just nu.
Jesprarna Fasth och Thörnberg är otroligt jobbiga att möta. De åker mycket skridsko och smäller på och spelar även bra ihop.

Tobias Jonsson var matchen lirare idag. Han är inte stor men är ganska stark och gör få misstag och han har även bra spelsinne. Även Adam Almqvist var bra idag.

Även några av de äldre gjorde bra insatser. Johan Linnader är den perfekta centern mellan Jesprarna.
Niklas Hjalmarsson backcheckade bra och fick in några riktigt hårda tacklingar. En av dem på en av rögles toppbackar som försökte att inte via hur ont han fick när han gled ut till båset men han spelade inte mer efter det.
Jimmy Andersson jobbade hårt över hela planen.
___________________________________

A-laget förlorade mot Espoo. 20 utv minuter för HV mot 8 för Espoo.
Jag såg inte matchen men tydligen fick toppspelarna spela otroligt mycket som vanligt och Simon Önerud var bra men fick inte så mycket speltid. Fjärde femman fick knappt spela något.

tisdag 28 oktober 2008

Taberg

Tillbaka i Taberg efter att ha varit på resande fot i 30 timmar. Det är inte lätt att sova på planet när man inte får plats med knäna.

Nu ska jag sova länge sedan är det HV71 som gäller. Kanske tvätta och handla lite med.

Onsdag 19:00 möter J20 Rögle i kinnarps arena. Jag hoppas vi ses där.

A-laget spelar 2 matcher på 2 dar. Får Önerud och Eriksson spela över 3 minuter då eller fortsätter Kenta ta ut laget efter ålder?
Jag har redan fått rapport om att Henrik Eriksson skapade ett par chanser i Modo matchen. Han fick spela 48 sekunder i den matchen.

På lördag spelar a-laget hemma mot Färjestad och J20 möter Frölunda borta. Jag hade hellre sett J20 men jag bojkottar frölunda så länge de spelar i Wallenstamhallen. Sveriges sämsta islada.

söndag 26 oktober 2008

Vädret skiftar

I torsdags kväll hade jag mössa tröja och jacka. I går kväll hade jag keps och tröja. Idag kunde jag haft kortbyxor och t-shirt om jag hade vetat att det skulle vara så varmt men tyvärr hann jag inte checka in innan jag gick på NFL matchen. Så nu är jag jätte solbränd på högersidan av ansiktet som hade sol på sig hela matchen.

En spännande match som hemmalaget Carolina vann med 27-23 mot Arizona. Jag satt på 6:e raden så jag var ganska nära spelarna men när spelet var på andra sidan fick man kolla på skärmen.

NFL är inte i närheten av Collegefootboll.

När man möter andra Alabama fans så säger man alltid Roll Tide och det har blivit massor av gånger både i går kväll och under dagen idag. Att krossa Tennessee är det näst största man kan göra i staten Alabama. Att slå Auburn är det enda som är större. Ingen bryr sig om några andra sporter.

Imorgon kväll flyger jag alltså tyvärr hem, jag försökte övertyga Tennessee fansen jag satt bredvid igår att fixa green card men de ville inte ha mer Alabama fans i landet.
Första flyget är flyttat så det lyfter från charlotte måndag 21:15 och landar i Frankfurt 10:50 på tisdag. Det borde inte vara några problem att hinna med planet från frankfurt 12:35 som landar i göteborg 14:15.

Innan jag flyger hem ska jag väl försöka se lite mer av Charlotte som verkar vara en väldigt modern stad med ganska mycket nybyggen som pågår.

Rooollll Tide

Roligare än såhär kan man inte ha på en lördagkväll. Alabama krossade Tennessee med 29-9 och trots att massor av folk gick tidigt var det en härlig stämning eftersom det var tusentals Alabama fans på plats.
Jag lyckade få tag på en Alabama tröja idag också så jag kunde se ut som en riktig Bama fan.

Nu är klockan 00:30 och jag måste gå och lägga mig. Senast 7:00 i morgon måste jag starta sista sträckan på min resan när jag ska köra till Charlotte.
Jag måste åka så tidigt eftersom NFL matchen mellan Carolina och Arizona börjar 13:00 och jag vill vara där 2 timmar innan matchstart.

lördag 25 oktober 2008

Utan kalsonger

Tidigt i säng och sent upp gjorde att jag är pigg och laddad inför kvällens match.

Tyvärr märkte jag att jag bara hade ett par kalsonger kvar. Jag har tvättat en gång under resan så nu åker jag och köper kalsonger så jag klarar de sista dagarna.

Tedenby´s mål

Här är Tedenby´s mål om ni har missat det.

fredag 24 oktober 2008

Dimman från bergen

Frånsett första dagen och något enstaka moln har jag haft sol och blå himmel hela tiden men idag kom regnet.

Det som var en storm västerut har blivit ett regnväder som minskar hela tiden. Det regnade regnade ganska mycket ett tag men nu bara duggar det lite.

Jag har nu åkt 115 mil på 2 dagar och börjar bli lite trött. Idag körde jag 62 mil på 7 timmar vilket inkluderar 3 raster. Jag har ont i nacken efter att jag har försökt att se allt utmed vägen. I två dagar har jag också försökt hitta lite Alabama kläder eftersom jag inte tog med några, på dagens andra rast idag lyckades jag iallafall hitta en keps.
Lite reflektioner från radiokanalerna.
I West Virginia pratar de bara om kol och vapen, jag har inte sett så många kamoflauge klädda människor sen lumpen.
I Tennessee spelar över hälften av radiokanalerna bara country.

På tal om staterna så har jag under resan varit i 9 delstater. Någon som kan gissa vilka?

Ikväll var det highschool football inplanerat men jag ska vila 1 timme nu innan jag bestämmer mig men troligtvis hämtar jag bara snabbmat och ligger på hotellrummet ikväll.

Jag vet inte om jag ska vara glad eller deprimerad just nu. Deprimerad för att jag måste åka hem om ett par dar eller glad för att imorgon är höjdpunkten på hela resan. Tennessee mot obesegrade Alabama. Matchen börjar 19:45 så det blir en lugn förmiddag och en sen kväll. Med 107.000 på läktaren kan det ta en stund att ta sig tillbaka till hotellet.
___________________________

HV spelarna dominerar i allsvenskan.
Bengtsberg har 94 i räddnings% på 3 matcher och får nog spela lite nu när "förste" målvakten är sjuk.
Ullström fortsätter producera. 1+1 idag.
Även Tedenby gjorde 1+1 idag och gjorde tydligen årets snyggaste mål. Om någon hittar det på nätet får ni gärna skicka länken.

6 timmars resa

Resan från Philadelphia till Morgantown tog sammanlagt 6 timmar. 5 timmar i bilen och 1 timmes rast.

Det finns massor av radiokanaler att välja på. När man tröttar på sportkanalerna är det bara att välja en av countrykanalerna.

Jag började på lite mindre vägar där det alltid finns mycket att se. Efter shoppingrasten i ett outletmall blev det motorväg in i West virginias kullar. Inte mycket trafik och en rolig väg med mycket att se, lunchrasten tog jag på ett klassisk vägkrog.

Jag har ingen mottagning på mobilen här bland bergen så om någon har skickat sms så har jag inte fått dem än.



Matchen mellan West Virginia och Auburn förväntades bli en defensiv kamp men det blev det inte.

Auburn tog snabbt ledningen med 17-3 och deras fans som satt på sektionen till vänster skrek mer om Alabama till de 4 Bama fansen(bilden) som satt snett framför mig än till West Virginia fansen.

17-10 i halvlek men sedan vände matchen totalt. West Virginia vann tillslut enkelt med 34-17 och de väldigt fanatiska West Virginia fansen var väldigt högljudda.

Jag trodde jag skulle vara trött efter resan men det var jag inte alls och imorgon blir det ungefär lika lång resa till knoxville, tennessee. Här i West Virginia är det ganska kallt när solen försvinner och det kan bli snö framåt måndag men nu går resten av resan söderut.

torsdag 23 oktober 2008

Flyers

Som väntat var det dåligt med folk på kvällens match mellan Flyers och Sharks och tyvärr saknades Douglas Murray pga skada.

Det stod 6-6 efter 60 minuter + förlägning och matchen avgjordes på straffar. Jeremy Roenick satte den sista straffen för San Jose och Flyers har fortfarande inte vunnit denna säsong. Det blev trots allt applåder efter matchen eftersom det var Roenick som avgjorde, han är väldigt omtyckt i Philadelphia efter 3 säsonger med Flyers. På uppvärmning åkte Roenick mest runt och hälsade på publiken och kastade puckar till barnen.

Inget bra målvaktsspel av någon av de 3 målvakterna och dåligt försvarsspel överlag men spännande, målrikt och ganska fysiskt spel gjorde det till en bra match ändå.

Imorgon blir det långresa. Man kan redan höra banjon inför resan ut i West Virginias berg/skogar. På kvällen blir det en toppmatch i collegefootball då jag ska heja fram West Virginia mot Cow college aka Auburn.

Alabama fans håller ungefär lika mycket på Auburn´s motståndare som på Alabama.

onsdag 22 oktober 2008

Gårdagen

Hela gårdagen ägnade jag mig åt sightseeing. Philadelphia är Usa´s 6:e största stad men det märks inte på trafiken som är bättre än Washington. Det är också en smidig och trevlig stad att gå runt i och jag hade inga problem att hitta överallt. Jag började vid Liberty bell och independence hall där "declaration if independence" finns.

Sedan började det regna lite så jag tog en buss till Eastern state penatentory. Ett väldig gammalt fängelse mitt i stan som var väldigt intressant. På vägen tillbaka in till centrum såg jag Konst museet, Kanske inte så mycket museét som trapporna utanför där Rocky sprang i filmen. Till lunch blev det givetvis Philly Cheesesteak som är en av de saker Philadelphia är kända för här i Usa. Chinatown, City hall och Love park var andra saker jag såg innan det var dags att åka till sportkomplexet.

Det första man slås av är hur nära varandra allt ligger. Citizens bank park(baseboll), Lincoln financial field(Am. footboll), Wachovia center(basket, Ishockey) och The Spectrum(basket, Ishockey) ligger bara max 500m ifrån varandra. 19:00 var det träningsmatch i NBA basket. Basket är lika tråkigt som Baseboll. Lagen har 6 st timouter/halvlek var som är 5 minuter långa däremellan får man se några dunkar och ett par snygga passningar men om man vill se sådant kan man gå på cirkus. Jag trodde att jag kunde reglerna men domarna blåste hela tiden och hälften av gångerna förstod jag inte varför. Jag har iallafall sett LeBron James live.
Jag gick efter 40 minuter rakt över gatan till collegematchen Temple-Ohio. Temple har aldrig mycket publik och arenan är byggd för NFL laget Philadelphia Eagles. Troligtvis kommer Temple vilja att jag går på alla deras matcher. Förra året var jag i Akron när Temple vände matchen i sista quartern. Mot Ohio låg de under med 10-0 inför sista quartern men kunde vända och vinna med 14-0. En collegematch med 2 bottenlag är flera klasser bättre än basket och kanske även roligare än NHL.
Ikväll blir det NHL hockey. Philadelphia Flyers som inte har vunnit än i år möter San Jose Shark med Douglas Murray som har startat säsongen jättebra. Frågan är hur mycket publik det blir? Philadelphias basebolllag spelar ikväll sin första finalmatchen på 15år och trots att Philadelphia är en fotbolls stad med sitt Eagles så pratar alla baseboll just nu. Jag tror folk stannar hemma och tittar på tv.

Lång dag

Det har varit en lång dag.
7:00 Vaknar
8:30 Frukost
10:00 Åker till Philadelphia
10:30-16:30 Sightseeing
19:00 NBA basket
20:00 College football
23:30 tillbaka på hotellet.

Så jag orkar inte skriva något ikväll men jag har lagt upp lite bilder.

måndag 20 oktober 2008

Gettysburg

På resan mellan Washington och Philadelphia tog jag en omväg till Gettysburg. Började med att se en intressant film innan jag åkte runt på det jättestora slagfältet på turistvägarna bland tusentals turister. Bilden är från Little round top som är känd från den jättebra filmen Gettysburg.
Näst stopp skulle vara i ett amish samhälle men på vägen ändrade jag mig. Varför ska jag som är ateist gynna religösa fanatiker så jag körde bara förbi.

Jag såg världens roligaste skylt på vägen men jag hann tyvärr inte fotografera den. I utkanterna av Washington ligger tydligen "George W Bush center for intelligence" som tillhör CIA.

Sightseeing i Philadelphia imorgon. Saker att se: Liberty bell, Independence park, Reading terminal market(där de religösa fanatikerna säljer mat), Comcast huset(där finns världens största TV.) och City hall.

På kvällen blir det träningsmatch i NBA 19:00 och Collegefootball Temple-Ohio 20:00. Arenorna ligger bredvid varandra så det troliga är att det blir 45 minuter NBA sedan collegefootball.

Ikväll är det Monday night football så jag ska gå till Hooters som ligger på gångavstånd. Jag går BARA för maten och footballen.

Fed ex field

Fed ex field är den största arenan i NFL som tar 92 000 och jag vet inte hur mycket folk det var idag men det brukar vara fullsatt.

Det stod 0-0 i halvtid men hemmalaget Washington Redskins kunde tillslut vinna med 14-11 efter en spännande avslutning där Clevelands kicker missade ett fieldgoal i slutsekunderna.

Kung på planen var Linebackern och förre Buffalo Bills spelaren London Fletcher som gjorde en jättematch i Redskins försvar som vanligt.
En riktigt bra match för att vara NFL även om anfallsspelet inte var det bästa berodde det mycket på bra försvarsspel.

Det är betydligt dyrare att gå på NFL jämfört med collegefootball. Biljetterna är likvärdiga eller dyrare i collegefootball men allt runtomkring är svindyrt på NFL.
Parkering kostade $40 och då får man åka buss till arenan för parkeringen är 2km därifrån. En Cola med mestadels is och kyckling med pommes frites kostade $18.
När jag var på Navy matchen i lördags var det riktigt kallt eftersom min sittplats var i skuggan och det blåste endel så jag köpte föruton det vanliga t-shirt och keps även en mössa och en tröja för sammanlagt $120. Samma saker från redskins hade kostat nästan $180.

Imorgon fortsätter resan mot Philadelphia med paus i bl.a. Gettysburg.

söndag 19 oktober 2008

Hoppas vi slipper Kenta snart

Innan jag skriver om dagen i Annapolis måste jag som vanligt gnälla på Kenta.

Idagens match plockar han hem David Ullström som har varit väldigt bra i Borås hela säsongen och hur mycket får han spela? Lite drygt 3 minuter och Simon Önerud som har varit en av HV bättre spelare får spela drygt 4 minuter.

Kenta satsar hellre på iskalla gamlingar än heta ungdomar. Han är helt enkelt för dålig coach för att vända en negativ trend. Han är duktig när allt flyter på men nu händer det ingenting. Han har bytt plats på Laine och Thörnberg 2 gånger men annars gör han inga ändringar för att få igång laget. Hoppas han inte har kontrakt nästa säsong med?
___________________________

Dagens match mellan Navy och Pittsburgh var kanske ingen höjdare. Pittsburgh tog ledningen direkt och Navy är inget lag som hämtar in någon större ledning. Tillslut vann Pittsburgh med 42-21.

Tyvärr hade jag på något sätt misslyckats med att ladda kameran och de enda kort jag tog var ett par med mobilen från stadion.

Staden Annapolis var en trevlig liten stad med gamla hus och mycket träd utmed gatorna. På matchen var det publikrekord för Navy med 39000 åskådare. Navy har mer åskådare när de möter Army men den matchen spelas alltid i någon av storstäderna Baltimore eller Philadelphia.
Militärskolorna Navy och Army dominerade collegefootbollen under 40-talet men numera är de på undrehalvan men trots det är det en speciell upplevelse att se en Navy match med allt patriotiskt som är runt omkring.

lördag 18 oktober 2008

Engelskan

Efter halva resan börjar engelska bli riktigt hyfsad. Jag glömde laddaren till min mobil/gps i Virginia beach så imorse fick jag köpa en ny och expediten märkte inte att jag var utlänning. Han undrade vad jag hade för abonemang så jag fick förklara att det var ett svenskt abonemang.

Nu börjar den riktigt roliga delen på resan. Första delen var mycket sightseeing men nu blir det mer matcher.
18/10 15:30 Collegefootball Navy-Pittsburg
19/10 9:00 Juniorhockey 16:15 NFL Redskins-Browns
20/10 Resa till Philadelphia
21/10 19:00 träningsmatch NBA 20:00 Collegefootball Temple-Ohio Får se hur mycket jag ser av matcherna.
22/10 19:00 NHL Flyers-Sharks
23/10 Resa till Morgantown 19:30 College football West Virginia-Auburn
24/10 Resa till Knoxville 19:30 Highschoolfootball
25/10 15:30/19:45 Collegefootball Tenneessee-Alabama
26/10 Resa till Charlotte 13:00 NFL Carolina-Arizona
27/10 flyger hem

Atoms vann

Annondale Atoms slog hemmalaget Braddock Lake Bruins med 28-17. Highschool football är ett intressant fenomen. Matcherna spelas nästan alltid på fredagskvällar 19:30 och hela familjerna är där. Ungarna som går på skolan är där och träffar skolkompisar. Papporna är mest intresserade av matchen och mammorna är mest intresserade av halvtidsunderhållningen av bandet och alla cheerleaders.

Vägen till matchen verkade vara smidig. 9km 0ch bara 2 svängar. Tyvärr fick jag stanna för rött ljus 10 gånger så det tog lite extra tid. På 9 km var det 15 trafikljus och det är inte extremt i Usa utan så är det hela tiden. De få gånger jag har sett en rondell har det nästan varit stopp för ingen vet hur de fungerar. En bra sak med trafikljusen här är att man får svänga höger även om det är rött.

Idag såg jag min första småbil här i Usa. På förmiddagen såg jag faktiskt en Yaris annars räknas nog min Ford som småbil här.

Posted by Picasa

fredag 17 oktober 2008

Georgetown

En lugn dag i Washington. Började på Arlington kyrkogården. Kollade på Capitols träning och åkte sedan till Georgetown.

Georgetown är ett stort universitet men området runt omkring är många små butiker och många små gator. Trevligt område om man gillar shopping.

Jag orkade åka till mer museum så jag tog det lugnt istället och ikväll blir det high schoolfootball igen. Highschool football är inte lika stort här i Washington som i Alabama eller Ohio där jag har varit på tidigare Usa resor utan här är Highschool basket större. Det är fortfarande några tusen pa matcherna.

Imorgon är en av höjdpunkterna på resan. Lördagar är det ju Collegefootball som gäller och imorgon ska jag åka 40 minuter ut till kusten och Annapolis där Navy spelar. Annapolis ska vara en mysig liten stad med mycket historia och som präglas av flottan.

Navy´s collegelag har passat bollen 40 gånger på 6 matcher i år, lika många gånger som de flesta andra lagen gör på en säsong.
Navy´s spelare har inte samma talang eller snabbhet som övriga lag och få av spelarna fortsätter men football efter college men de spelar som ett lag och spelar som män.

Posted by Picasa

torsdag 16 oktober 2008

Tillbaka

Då var jag tillbaka i Washington. Jag stannade kvar på stranden några timmar så det blev ingen sightseeing tur på vägen.

Resan var smidig och tog lite drygt 3 timmar. Inte så mycket trafik med amerikanska mått mätt och även vägen in till Washington var smidig eftersom de flesta åker åt andra hållet så här på eftermiddagen. Motorvägen är 11 filig, 4 filer åt vardera hållet och i mitten 3 filer där bara bilar med mer än 3 passagerare får åka och där de byter riktning beroende på om det är morgon eller eftermiddag.

Nu blir det highschoolfootball och hur morgondagen ser ut har jag inte riktigt bestämt än.
12:00 tränar Capitols.
Saker kvar att se: Arlington kyrkogården, Jeffersson memorial, Museum of Natural History och Georgetown.
Det enda som är klart är att 19:00 blir det Highschoolfootball.

onsdag 15 oktober 2008

Delfiner

Om man tittar noga på bilden ser man delfinerna som simmar runt utmed stranden. Det är lite svårt att få dem på bild.

Efter en sovmorgon till 9:00 gick jag en liten tur utmed stranden innan jag satte mig i sanden och läste tidningen medan delfinerna simmade omkring ca 200m ut.

När det började bli varmt åt jag frukost på House of Pancakes eftersom hotellet inte har frukost sedan åkte jag till Virginia Aquarium och såg sälar, sköldpaddor och hajar och klappade rockor.
Sedan shoppade jag lite, bl.a. kortbyxor och en ny resväska eftersom den gamla börjar gå sönder. Innan lunch blev det bio, The Express, en film om amerikansk fotboll som knappast kommer på bio i Sverige.

Nu är det eftermiddags vila innan jag ska hitta på något ikväll och imorgon åker jag tillbaka till Washington med en liten sightseeing omväg.

Tack för mailen jag har fått och för er som inte fattar så är Svart/Röd/Gul Brynäs färger.

tisdag 14 oktober 2008

Atlanten

På vägen från Washington till Virginia Beach stannade jag till i Jamestown och såg hur folk levde när engelsmännen kolonialiserade? Virginia. Det var bl.a. en indianby, den riktiga Pocahontas bodde i området, kopior av skeppen de åkte över med och ett fort. Visste ni att Pocahontas dog i lunginflammation i england?


Jag hade lite problem att hitta hotellet eftersom det ligger hundratals hotell utmed stranden och gpsén visade ett ställe och datorn ett annat men båda hade fel.
Detta är utsikten från balkongen där jag sitter och skriver detta. Gångvägen går flera mil mellan hotellen och stranden och på andra sidan hotellet är det en gata med restauranger och affärer. Ett par kortbyxor får jag nog inhandla eftersom jag inte tog med några.

Imorgon är en lugn dag då jag bara ska gå på stranden och kanske även se om jag kan åka till Cape Henry. Cape Henry ligger vid inloppet till Chesapeake bay, som går ända upp till Washington, med en stor fyr som ligger på militärtområde. Man måste ha ID och bilen blir genomsökt men ingen har svarat på om man kommer in där som utlänning trots att jag har skickat ett par mail. Vi får se imorgon.

Hatar Svart/Röd/Gul

Jag började dagen med att se Capitols matchvärmning. Träningsarenan låg på 8:e våningen på ett parkeringsgarage med 2 träningsrinkar.
Sedan var det sightseeing i Washington. Jag såg de flesta kända monumenten och var uppe i Washington monumentet som syns på bilden och är drygt 555 feet högt. Det finns massor av bilder på http://picasaweb.google.com/Bamaresa och ja jag vågade gå ur bilen för att fotografera ekorren. Det var så fint väder (lite moln som gjorde att det inte blev riktigt så varmt som det var sagt) att jag valde att gå mer än väntat och såg mer än planerat. Jag gick klart över 1 mil idag och framåt eftermiddagen började jag bli lite trött så jag gick till ett par museum. National Air and Space museum och Indian museet.




Klockan 19 var det hockey. Verizon Center ligger på gränsen till Chinatown så jag fick se det med innan det var dags för match. Matchen var så dålig som bara NHL matcher kan vara. Washington gjorde 3-1 i början av andra perioden och då vilade vancouver resten av matchen som slutade 5-1 till slut. Alexander Edler gjorde Vancouvers enda mål och Nylander gjorde 1mål(på straff bilden) och 3 ass.Kvällen hade också ett väldigt tråkigt inslag för när jag satt där och kollade över publiken fick jag se en fruktansvärt ful svart tröja. Inte ens här borta slipper man fuskarna.


Imorgon åker jag till atlantkusten för 2 dagar utan sport. Jag får väl ligga på hotellrummet och titta på TV.

måndag 13 oktober 2008

Ändring

En liten ändring i schemat för imorgon.

10:00 ska jag vara i Arlington för att se Washington Capitols morgon värmning. Det ligger på vägen men det betyder att jag får ta bilen.

Tyvärr blir vädret ännu sämre imorgon med 27-28 grader och sol. Jag som ska vara ute och gå hela dagen. Inte förren torsdag blir det mer normala temperaturer med ca 16 grader.

söndag 12 oktober 2008

Mot Washington

Dagens resa började på landet genom Shenandoah national park. Ganska tidigt fick jag syn på en björn som lufsade över vägen 200m framför mig men tyvärr försvann han ganska snabbt så jag hann inte få fram kameran. Efter 2 timmars bilkörning tog jag en tur i skogen. Det finns 100-tals rastplatser och 1000-tals vandringsstigar av varierande längd. Jag tog en led som gick 2.5 km ner till ett vattenfall, höjdskillnaden på leden var 500 feet så det blev en jobbig vandring tillbaka.

Det blev ganska tydligt när man började närma sig Washington för vägen gick från 4 filer och ingen trafik till 8-10 filer och ganska tät trafik på bara någon minut.

Givetvis körde jag fel men GPSén hittar snabbt en ny väg. Första dagen är det alltid svårt att köra efter GPS men man lär sig snabbt vad man ska kolla efter men trots det kan det bli lite FÖR många vägar att välja mellan ibland.

På söndagar är det NFL och nu ska jag gå ut och äta och se på eftermiddags matchen.

Imorgon blir det sightseeing i Washington och NHL hockey mellan Washington och Vancouver på kvällen. Jag tar tunnelbanan in på förmiddagen och åker tillbaka till hotellet efter matchen.

Sakerna jag har tänkt se imorgon är Capitol byggnaden, National air and space museum, Washington monumentet (har biljett till 13:30) och Vita Huset. Jag har 1.5 sightseeing dag till i Washington senare under resan och då tar jag det jag inte hinner med imorgon och lite andra saker som är inplanerade.

lördag 11 oktober 2008

Cavaliers

Hemmalaget Virginia Cavaliers slog East Carolina Pirates med 35-20 i en rolig match som svängde flera gånger. Men mest imponerad är jag av hästen som inför 52 938 jublande åskådare och ett jättestort band på plan höll den sig lugn och red runt hela planen och stannade flera gånger.

Vädret var fantastiskt ca 25 grader och sol så nu är jag solbränd på högersidan av ansiktet. Som tur är blåste det så det kändes inte så varmt.

Matchen började 12:00 så nu har jag hela eftermiddagen på mig att göra vad jag vill. Det är 5 collegematcher på TV just nu och ikväll är det ett par matcher till samt Washington-Chicago med Hjalmarsson? Gissa vad jag ska göra.



Imorgon bär det av mot Washington på Skyline drive som ska vara ännu vackrare än Blue ridge parkway och det ska även finnas ett ställe där man har stor chans att se björn.

Det bidde inget

Jag hittade inte till matchen. Jag kollade på nätet var skolan låg och la in adressen i gpsén men när jag kom fram till skolan var det tomt.

Matchen var tydligen viktig för på radion sände de från matchen en timme före matchen och troligvis hade de flyttat matchen för att få in mer folk. På radion sa det att det nästan skulle bli utsålt men de sa aldrig var matchen spelades och på lagets hemsida stod inget.

Det är bara att konstatera Big Mac är godare i Usa.

Nu blir det tv ikväll istället. Washington-Atlanta eller/och collegefootball Memphis-Louisville.
_______________________________

Imorgon är det Lördag och Lördag i Usa betyder Collegefootball. Få bryr sig om baseboll slutspelet på en lördag och ingen bryr sig om NHL. På ESPN frågade de vilket folk såg fram emot mest denna helgen. 42% Collegefootball, 30% baseboll slutspelet och 23% NFL. Hockey och träningsmatcher i basket är de övriga 5%.

Jag ska åka till Charlottesville för att se Virginia-East Carolina och här på hotellet kom det massor av East Carolina fans nu på kvällen. Matchen börjar 12:00 så jag lämnar hotellet runt 8:00, det tar 32 min till stadion där det väntas bli runt 60 000 åskådare.
________________________________

Mycket HV nyheter idag.
Tedenby till Oskarshamn. Eftersom Kenta inte vågar låta honom spela var det ett måste att låna ut honom.
Kris Beech tror jag är ett jättebra nyförvärv för HV. Jag skulle vilja vara där när Kris och Angell kommer 13 oktober.
J20 förlorade efter straffar mot Frölunda. Svårt att säga något om den matchen förutom kanske ÄNTLIGEN. Äntligen kom André Petersson igång. 2 mål idag.
David Ullström fortsätter att imponera. 2 mål idag igen och han har nu gjort 6 mål på 8 matcher och ligger 9:a i målligan.

fredag 10 oktober 2008

Wow

Vädret var till en början mulet med lite duggregn men blev ganska snart sol och 23 grader varmt.

Jag var lite tveksam om vilken väg jag skulle ta till en början men jag valde den kortare men mindre vägen. Den var inte så liten utan det var 4 filigt hela vägen utan att det var en motorväg.

Innan jag gav mig in på sightseeing vägen tankade jag. Det Kostade drygt 6.50 kr/l.

Blue Ridge Parkway var verkligen en upplevelse att köra på. Ganska smal väg med massor av utsiktsplatser att stanna på. Vägen går i en nationalpark på bergskanten och det är inga höga staket. Väldigt likt en alpväg.


Halvvägs tog jag en omväg till Natural Bridge. Skönt att gå den 3 km vandringsvägen, Natural Bridge var imponerande och indianbyn var intressant.

Sedan blev det Blue ridge parkway till hotellet. 7 timmar tog resan och då var jag vid Natural bridge i ca 2 timmar. Farthållare, Automat och lite trafik gjorde att bilturen gick väldigt smidigt.

Nu är jag på hotellet och ska vila 2 timmar innan jag åker på Highschool football

Hyfsad sittplats

Hemmalaget Wake Forest slog Clemson med 12-7 inför 33,988 åskådare.

Två riktigt dåliga offense som bara försökte med screen pass och reverses i stället för att spela football som män. Matchen var ialla fall spännande fram till slutminuten och jag hade en riktigt bra plats som bara kostade $50. Trots att allt är sittplats så sitter man inte så mycket utan så fort det händer något så står alla upp.

Det var mycket skador så matchen drog ut på tiden men trots att jag kom hem vid midnatt kunde jag sitta i t-shirt.

Jag satt bredvid en annan Alabama fan och när de 2 fulla tjejerna bokom oss och killen som satt bredvid dem fick reda på det blev det diskutioner på läktaren. En av de fulla tjejerna höll på Clemson som Alabama krossade för någon vecka sedan, den andra fulla tjejen höll på LSU vars coach Alabama värvade och killen höll på en av Alabamas värsta rivaler Tennessee. Till slut gav de med sig att Alabama är bäst just nu eftersom de är rankade #2.
_________________________________

Imorgon blir det en biltur till Waynesboro i Virginia på ungefär 35 mil. Sista biten blir i en nationalpark där det ska vara väldigt fin natur. Räknar med att vara framme runt 16. Om jag inte är för trött efter resan blir det highschool football på kvällen.

En fantastisk fakta för er som känner mig. Jag har varit i Usa 2 dar nu och fortfarande inte ätit hamburgare! Visst har det mest varit skräpmat men ingen hamburgare än . Chick-fil-A är en av favoriterna där det är kyckling som gäller.

torsdag 9 oktober 2008

Härlig omgång

HV släpper ett slumpmål efter 44 sekunder sedan vinner HV matchen med 5-1.
Det har vänt!

Brynäs tappar 2-0 ledning och förlorar med 5-2.
Det har vänt!

Luleå-Frölunda 8-2.
Det kommer aldrig att vända.

5125 såg Färjestad få stryk av LHC.
Hockeyintresset i Karlstad bara minskar när de inte har några egna spelare eftersom de inte har råd med eget J20 lag.

Old Salem

Förmiddagen tillbringade jag i Winston-Salem. Old Salem där bilden är tagen är ett samhälle som ligger nära centrum med hus från 1760-1840 talet. Det är smedjor, affärer och mycket annat där man får se hur de levde på den tiden.

Sedan var jag i centrum vilket inte var något speciellt och innan lunch hann jag också handla lite i Hanes mall, north carolinas största mall.

Kvällens match på går på nationell tv så Wake Forest har uppmanat alla hemmafans att vara svara klädda. Jag köper ju alltid t-shirt och keps från hemmalaget så jag handlade lite Wake Forest kläder redan på förmiddagen.

Ikväll är det alltså Wake Forest mot Clemson. Båda lagen hoppas vinna ACC divisionen och ligger inte så långt ifrån varandra så det är en stor match här.

Lunch tog jag på hotellet nu vid 13 så jag kan följa HV matchen innan jag åker på kvällens match. Tyvärr började HV som vanligt och släppte ett tidigt mål.

Regn i North Carolina

Bilen lämnade Taberg 4:50 i morse, planet lämnade Göteborg 7:30 sedan var jag i frankfurt runt 9:00.

Det var svårare att lämna Frankfurt än att komma in i Usa. Tyskarna var tvugna att fråga ut en två gånger om vad man skulle göra i Usa och ytterligare en gång om man hade packat väskorna själv trots att de frågade samma saker i de två första kontrollerna.

Flygresan över atlanten tog 9 timmar och 20 minuter och gick faktiskt smidigare än vanligt trots att US airways stolar var mindre än både SAS och framförallt Delta som jag har åkt med tidigare resor. Jag sov 2 timmar, tittade på Hancock två timmar och resten lyssnade jag på talbok. Tullen i Usa var smidig. Fingeravtryck, foto och ett par frågor så var man igenom.

I North Carolina har det varit 20-25 grader och sol den senaste månaden då jag har följ vädret men idag regnade. När jag steg ut från flygplatsen kändes det som tropiskt klimat med 20 grader och duggregn. Det ska regna i morgon med men sedan ska det bli sol.



Hyrbilen är en nästan ny (450km) Ford Fusion SEL V6. Den är skön att köra men Ni som vet något om bilar kan ju berätta om det är en bra bil.

Jag Älskar Hampton Inn. Sköna sängar och man kan alltid lita på att det är rena och stora rum och en hyfsad frukost för att vara Usa. De är lite dyra dock så om man väljer rätt Best Western kan de vara lika bra men billigare.


Mer bilder läggs upp på http://picasaweb.google.com/Bamaresa under hela resan. Det blev dock inte så många bilder idag.

Missade matcher

Idag var jag på resande fot i 22 timmar så jag missade 3 intressanta hockeymatcher.

J20 förlorade mot SSK borta med 4-3. HV sköt 40 skott, oroande att de fortsätter vara så ineffektiva.

Härlig start på CHL. Det verkar som HV kunde spela utan press och kunde spela ut. Hoppas det har vänt.

David Ullström gjorde 1 mål när Borås förlorade mot Växjö. Bengtsberg har inte spelat sen han höll nollan.

Jag hann inte bajsa innan jag var tvungen att kolla HV resultaten så jag skriver om resan när det är gjort.

Patrik eller "Belo". Någon av er får se till att skicka sms med HV resultaten.

tisdag 7 oktober 2008

Morgondagen

Så här hoppas jag att morgondagen ser ut.

Åker från Taberg mot Landvetter strax innan 5:00.

Avresa:07:30 Göteborg, Sverige - Landvetter
Ankomst: 09:15 Frankfurt, Tyskland - Frankfurt International, terminal 1
Flygbolag: Lufthansa US5625 Flygplan: Boeing 737-300

Avresa: 11:45 Frankfurt, Tyskland - Frankfurt International, terminal 1
Ankomst: 15:15 Charlotte, USA - Douglas
Flygbolag: US Airways US705 Flygplan: Airbus Industrie A330-300

Senast 16:00 hoppas jag hämta ut hyrbilen på Hertz och komma ur Charlotte innan rusningstrafiken blir som värst (även om det inte verkar vara så farligt i Charlotte).

En bilresa på 13 mil från Charlotte till Winston-Salem, det verkar vara fin motorväg hela vägen.
Checka in på Hampton inn där jag stannar till på fredag.

måndag 6 oktober 2008

Resfeber

Nu börjar resfebern komma.

Efter 2 tidigare Usa resor är jag lite förvånad att inte mer har gått fel.

Visst har jag missat ett par flyg och visst har schemat ändrats ganska mycket men jag fick nya flygbiljetter på 5 minuter och schemaändringarna har jag valt själv.

Det kommer väl i år.

Bilder från mina tidigare resor finns HÄR. Jag kommer att försöka lägga upp nya bilder dagligen i ett nytt album på samma sida. Jag lovar att ta mer bilder i år.
Jag kommer också att skriva/läsa på bloggen och kolla mailen varje dag.
Alla hotell ska ha internet uppkoppling men man vet aldrig hur bra det funkar.

Kris i HV71

Kris Beech skulle passa perfekt i HV71. I flera år har han varit för bra för AHL men aldrig slagit igenom i NHL. En stor tung center är precis vad HV71 behöver, inte någon back eller forward.

Om Kris skulle värvas och Angell kommer 15:e oktober har HV 2 icke eu spelare så Lance Ward lär inte vara aktuell.
__________________________

Även Norrmän kan tacklas. Här är Ole-Kristian Tollefsen i nattens träningsmatch.

söndag 5 oktober 2008

Biljetter, pengar och pass

Biljetter, pengar och pass, alltså det viktigaste till resan är klart. Dator, GPS, kamera och MP3 har jag också koll på så nu är det bara kläder kvar. Det blir lätt packning eftersom jag handlar kläder och skor i Usa.

Bensin kan bli ett stort problem. Bensinen är så gott som slut i North Carolina där jag landar och folk står i långa köer för att få bensin. Det sägs att det löser sig i mitten av oktober. Bara jag får full tank i hybilen så klarar jag mig eftersom jag bara stannar 2 dar i North Carolina innan jag åker till Virginia.

Ett annat problem med första delen av resan är Nascar. 200 000 rednecks ska till Charlotteområdet helgen då jag anländer. Jag tror huvudloppen är på lördagen och söndagen och då har jag åkt därifrån.

Det blir ingen basebollmatch eftersom Philadelphia spelar hemma på fel datum.

Kalender för resan finns här.

Jag hatar Ledin

Jag vet att jag har skrivit det förr men Ledin behöver inte ens vara i Sverige för att förstöra svensk hockey.

I var och varannat ungdomslag finns det spelare som vill bli den nya Ledin.
Talanglösa, dåliga skridskoåkare, slår och vevar med klubban, filmar, skadar motståndare när de försöker tackla. Tobias Jonsson får vara glad att han har galler annars kunde han ha blivit allvarligt skadad.
________________________

HV71 J20 slog Troja med 5-2 idag.

Fjärde kedjan dominerar som vanlig. Idag spelade Fredrik Karlsson där istället för Jesper Thörnberg men det blev samma resultat. De gjorde 2 mål och åkte skridsko så troja drog på sig utvisningar.

Mattias Karlsson är en otroligt stabil defensiv back.

Jacob Karlsson såg rappare ut än tidigare. Först på mål och först tillbaka i försvaret.

Martin Olsson syns kanske inte så mycket men det är härligt med spelare som går först in i närkamperna trots att de vet att de får en smäll.

Jag skulle inte vilja byta Martin "Findus" Pettersson mot någon annan målvakt.

"Tarzan" är tillbaka efter lång skadefrånvara. Emil Karlsson gjorde några inhopp. Första inhoppet kom i powerplay eftersom han vet vad som krävs för att göra mål i powerplay. Spelare framför målvakten, och han var nära att göra mål direkt.
Jag har saknat kommentarer som den idag "Behöver ni vila eftersom ni snackar med domaren hela tiden?"

Brynäs

Brynäs fansen har börjat tala om sm-guld till Gävle.

Jag ger Brynäs ungefär 0% chans att vinna sm-guld och då är jag snäll mot dem.

Brynäs har en riktig hockeyspelare och det är Jacob Markström. Han är Sveriges största målvaktstalang någonsin men han är bara 18 år och det har aldrig hänt att en så ung spelare håller i en lång elitseriesäsong. Det kommer alltid långa formsvackor för så unga spelare.

Resten av laget spelar en otroligt tråkig defensiv hockey som övriga lag kommer att läsa sönder så fort de har slutat underskatta Brynäs och låta dem försöka skapa någon chans själva.

Jag vidhåller att Brynäs är den sämsta elitserieledaren någonsin och enda chansen att de går långt är att de får fortsätta fuska.

lördag 4 oktober 2008

Äntligen hemmaseger

För en gångs skull missade jag en hemmamatch och jag följde sista perioden på SR´s livesändning och hockeyligans sida.

Teemu Laine verkar ha tagit vara på chansen och gjorde det avgörande målet och Laine var det namn kommentatorerna nämnde mest.

Jag har aldrig sett Simon Önerud spela center och jag har sett honom i väldigt många juniormatcher. Idag gick han in och spelade tredjecenter i elitserien som rookie. Jag har ju inte sett matchen men han var inte inne på något baklängesmål. Det är stort.
___________________________

Nu handlar resten av helgen om Usa resan. Kanske lite hockey imorgon 14:00.

"Cribbe" höll nollan

Som väntat övertygade Bengtsberg när han fick chansen i Växjö och räddade alla 20 skott han fick mot sig. Nu blir det spännande att se hur mycket han får spela.
_____________________

Det ryktas att dagens förstakedja i HV71 är Laine-Davidsson-Jukka.
Precis vad jag har önskat.
_____________________

Tur att jag hoppade över öl-bowlingen i går. Nu har jag sovit 10 timmar och mår betydligt bättre. Tyvärr missar jag HV matchen idag eftersom jag ska ut och äta men imorgon är det smålandsderby för J20 laget 14:00. Jag ska se HV71 J20-troja om jag är 100% frisk. Jag åker inte till en kall ishall några dagar innan Usa resan om jag är förkyld.

fredag 3 oktober 2008

Ahhhhhhh

4 veckor semester!!!

Det är jag verkligen värd.
_________________________

Bengtsberg står i Växjö´s match mot Oskarshamn idag. Jag hade åkt och kollat om jag inte hade varit förkyld.
Får vi äntligen se Lukas Eriksson i Oskarshamn?
_________________________

J18 slog Linköping ganska enkelt till slut med 5-2. Det var lite darrigt i andra perioden men tredje perioden var riktigt bra.

onsdag 1 oktober 2008

Tung förlust

Även J20 förlorade mot Linköping men J20 laget var inte chanslösa som seniorerna.
De spelade lite mesigt till en början och trots att spelet inte fungerade till 100% fick de igång skridskoåkningen och började smälla på. (hoppas det gick bra för han de fick bära av, jag har knappt aldrig sett så mycket blod på en hockeyrink)

I J20 laget kvittar det om man spelar i 1:a eller 4:e kedjan. Om man är bra för dagen spelar man när coachen toppar. De båda Jesprarna, Fasth och Thörnberg är härliga att se. De spelar i 4:e kedjan. Båda gör sin första säsong i J20 och är födda 91. Båda år under 1.80 och 80kg men de tacklar mer än någon annan spelare, skapade flera chanser och fixade 3 powerplaylägen.

Andreas Andersson i målet gjorde en hyfsad match, det var ju länge sedan han spelade men det är inte stor skillnad mellan elitseriemålvakter och de bästa juniorerna som "findus".

Nichlas Torp dominerade inte men han gör sitt jobb. Han har ett riktigt bra skott men behöver nog så mycket speltid som möjligt för att komma tillbaka till det spelet han visade innan skadorna.

Nu tar vi nya tag. Imorgon är det J18 lagets chans att slå Linköping.
_____________________________

David Ullström gjorde idag 2 mål och 1 ass när Borås vann för första gången denna säsongen, 5-2 mot Troja.

Förstärkningar

Som #24 skrev i kommentarerna så blir det trots allt förstärkning för J20 laget i kväll.

Så om ni vill se Andreas Andersson göra årsdebut, kom in till Kinnarps arena 19:00. Även om han inte behövs för Martin Pettersson har övertygat i J20 laget.

Det ska också bli roligt att se vad Nichlas Torp kan göra mot lite enklare motstånd och han behöver matcher för att få upp tempot. Jag förväntar mig att han ska dominera på denna nivån och han är inte en spelare som Svanberg som mest gled runt i J20 matcherna. Torp kommer att smälla på och ge allt för laget.

Även LHC har förstärkt med Lauritzen.

Krossa LHC

Om exakt en vecka sitter jag någonsin mitt över atlanten, bara så ni vet det.

Idag är det J20 match mot Linköping igen. HV har haft svårt mot LHC de senaste åren men vann senast ganska enkelt. Kan de göra om det utan a-lags förstärkning?
Jag tror inte LHC har någon a-lags förstärkning idag heller.

Jag har helt missat att Björn Gustavsson stannade kvar i Furuset, Norge. Det sas ju att alla utlänska spelare fick sparken pga ekonomin men björn har nu spelat 4 matcher i norges högstaliga och gjort 1 mål och fått 12 utv minuter.